Huub Nelis versterkt bestuur van #UseTheNews Nederland

Huub Nelis is toegetreden tot het bestuur van #UseTheNews. Huub is oprichter van bureau Youngworks, dat al 25 jaar bestaat. Hij is expert op het gebied van jongerencultuur en jongerencommunicatie en hij is de coauteur van de bestseller Puberbrein Binnenstebuiten. Ook schreef hij boeken over talentontwikkeling en motivatie bij jongeren. Huub is in het onderwijs actief als adviseur en was de afgelopen jaren rector van de brede scholengemeenschap De Meergronden in Almere.

 

#UseTheNews Nederland is een stichting die nieuwswijsheid onder jongeren bevordert en nieuwsmedia bewustmaakt dat ze effectiever moeten aansluiten op de belevingswereld van jongeren. De centrale vraag daarbij is steeds met welke vorm en inhoud we jongeren kunnen bereiken met het nieuws. Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) is de strategische partner van #UseTheNews.

 

Huub: “Nieuwsmedia moeten zich meer realiseren dat ze steeds grotere groepen jongeren niet bereiken. Dit is een urgent probleem. #UseTheNews heeft als doelstelling om nieuwsuitgevers en redacties te laten zien hoe de nieuwe generatie met nieuws omgaat en hoe ze daarop kunnen inspelen. Dat gaat de komende jaren steeds belangrijker worden als we echt willen dat jongeren goed geïnformeerd mee blijven doen in de samenleving.”

 

Het bestuur van #UseTheNews Nederland bestaat met de komst van Huub nu uit drie personen. Jacqueline Oomen is de bestuursvoorzitter. Jacqueline is als Chief of Staff verbonden aan de organisatie voor natuurherstel Land Life. Ze vertegenwoordigt binnen #UseTheNews ook de belangen van haar familie, die de oprichting van de Nederlandse afdeling van #UseTheNews mogelijk heeft gemaakt. Martijn Bennis, ceo van het ANP, is het andere bestuurslid. Het ANP heeft zich als partner aan de stichting verbonden omdat het persbureau directe relaties heeft met alle nieuwsbedrijven in Nederland.

 

Jacqueline: “We zijn heel blij met de komst van Huub. Hij heeft enorme kennis op het terrein waarop #UseThe News actief is en hij is duidelijk een creatief en origineel denker. Bovendien is hij diep doordrongen van de noodzaak om jongeren bij journalistiek te betrekken en nieuwsbedrijven bij jongeren. Met Huub aan boord maken we een grote stap voorwaarts.”

 

Downloaden persbericht: Huub Nelis versterkt bestuur van #UseTheNews Nederland

 

Meer informatie:

Jacqueline Oomen                                                                     Patrick Selbach

jacqueline.oomen@usethenews.nl                                        patrick.selbach@usethenews.nl

Bestuursvoorzitter                                                                   Directeur

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven