Jonas Lips (24): media moeten durven vragen hoe jongeren nieuws willen zien

“Ik was TikTok-journalist en ik ging nieuws brengen voor jongere mensen. Veel oudere journalisten, of journalisten met meer ervaring, keken daar toch wel met enige argwaan naar.”

 

Jonas Lips (24) werkt voor HLN BE en brengt het nieuws voor jongeren op TikTok. In de derde aflevering van onze podcast-serie, waar we jonge journalisten aan het woord laten over hun vak, vertelt hij onze redacteur Milou Vollebregt over de uitdagingen rondom het platform en het brengen van nieuws voor jongeren. 

 

 

“Om te beginnen moeten we de vraag durven stellen en met jongeren gaan babbelen, hoe willen jullie het nieuws zien? En als je een jongere daarover gaat bevragen, dan gaat blijken dat ze dat heel kort willen, heel audiovisueel en dat ze het nieuws vooral snel binnen willen krijgen via hun smartphone.”

 

“TikTok is niet langer een app van dansjes en liedjes en kinderen en tieners. Tegenwoordig vind je daar alles op, van politiek tot actualiteit en sport.”

 

Jonas gelooft dat je jongeren mee kunt krijgen in een nieuwsverhaal, mits je het op een juiste manier brengt en dat TikTok voorlopig nog wel even blijft. Waarom hij dit denkt? Dat hoor je in de podcast!

 

Beluister de #UseTheNews Podcast met Milou Vollebregt op Spotify.

 

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven