Aanmelden NewsZee

NewsZees zijn de jonge nieuwsmakers van #UseTheNews. Ze denken mee en met hun creatieve content laten ze zien wat jonge mensen boeit in het nieuws.

 

#UseTheNews wil traditionele nieuwsmedia helpen om jongeren beter te begrijpen en om jongeren meer vertrouwen en herkenning geven in het nieuwsaanbod. Een grote groep jongeren haakt momenteel af door de toon van het nieuws, velen zijn gevaarlijk vatbaar voor nepnieuws en een deel voelt zich niet gehoord door gevestigde nieuwsmerken.

 

Help mee dat te veranderen en laat ook jouw stem horen. Sluit je aan bij andere jongeren die invloed willen op het huidige nieuwsaanbod voor generatiegenoten en op de toekomst van de journalistiek.

 

Als NewsZee kom je in contact met andere betrokken jongeren, met nieuwsmedia en met nieuwsmakers van de toekomst. Laat je talent zien, doe ervaring op met andere vertelvormen en maak je letterlijk en figuurlijk zichtbaar voor de nieuwssector! Jouw stem is van belang en kan via ons worden gehoord door journalisten, andere mediaprofessionals en andere jongeren.

 

Wat doet een NewsZee:

  • je maakt jouw nieuwsitems voor onze socials en website en/of
  • je levert bijdragen aan het binnenkort te lanceren platform NewZroom voor journalistieke jongerencontent en/of
  • je bent onderdeel van een jongerenpanel dat kritisch kijkt naar nieuws en adviezen geeft en/of
  • je kunt meepraten op evenementen en bijeenkomsten en/of
  • je doet mee aan online-ontmoetingen tussen nieuwsmakers en jongeren tijdens webinars op ons binnenkort te starten Discordkanaal TalkZ

 

Er staat ook veel meer leuks op jou te wachten. #UseTheNews zit ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en we groeien verder in Europa. We hebben ook plannen om jongeren van deze landen bij elkaar brengen en workshops te geven over van alles wat te maken heeft met (jongeren)journalistiek. Er zijn ook plannen voor (internationale) news camps en nog veel meer.

 

Als je jonger bent dan 16, dan moeten je ouders toestemming geven voor de verwerking van je gegevens. Vul hier het e-mailadres van je ouders in.
Scroll naar boven