Maxime Cabo (21): jonge journalisten moeten vertrouwen krijgen, jongeren mogen kritischer zijn op zichzelf

“Geredde puppy’s doen het op sociale media beter dan een vertrekkende politicus, terwijl ze nooit de opening van het journaal zullen zijn.”

Maxime Cabo (21) werkt als freelance redacteur en verslaggever bij L1. Daarnaast is ze presentatrice bij Heuvelland Vandaag. In de vierde aflevering van onze podcast-serie, waarin we jonge journalisten aan het woord laten over hun vak, praat ze met onze redacteur Milou over generatieverschillen en de onderwerpen die jongeren boeien.

 

 

“Op een leuk of gek berichtje komen zoveel reacties, maar op serieus hard nieuws blijven die reacties uit. Ergens vind ik dat wel jammer, want het laat zien dat mensen eigenlijk niet meer zo geïnteresseerd zijn in het harde nieuws.”

 

“Als jongere kan je natuurlijk de schuld leggen bij de ouderen, met het idee dat ze beter om moeten gaan met jongere journalisten. Maar je kunt als jongere ook kijken wat je zelf aan de situatie kan veranderen.”

 

Maxime is van mening dat jonge journalisten de ruimte en vertrouwen moeten krijgen om zich te ontwikkelen, maar ook dat jongeren kritischer moeten zijn op zichzelf. Waarom denkt ze dit? Dat hoor je in de podcast!

 

 

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven