Meet the NewsZees!

Maak kennis met onze NewsZees! Dit jongerenteam van #UseTheNews kom je voortaan overal tegen; op hun eigen socials, op de site en kanalen van de stichting, op straat als ze reportages maken en op het podium in gesprek met media en andere jongeren. Onder leiding van coördinator Tom van Rooijen zijn Aagje, Alyssa, Bram, Kai, Lorena, Moos en Sophie onze eerste lichting nieuwe ambassadeurs. 

 

De NewsZees hebben een belangrijke missie. Ze willen de stem zijn van jongeren die nieuwsmedia en andere partijen in de sector duidelijk gaan maken dat er een kloof gedicht moet worden. En daar willen ze graag creatief en positief aan bijdragen. Ook gaan ze andere jongeren aanspreken om ook mee te denken over nieuws dat aanspreekt en over nieuwswijsheid. Hoe herkennen we goede journalistiek, hoe werken de media en hoe krijgen jongeren een plek in de manier waarop redacties werken? 

 

De NewsZees, die ook in Duitsland al actief zijn, moeten uitgroeien tot een grote diverse groep jongeren die wil en gaat meepraten over de nieuwsvoorziening voor en door hun generatie. #UseTheNews gaat over jongeren en nieuws en de NewsZees – en alle andere jongeren die onze missie steunen – zijn onze voorhoede. Positief, constructief, proactief en vooral eigenzinnig!

 

 

Tom van Rooijen: ”Volwassenen praten te veel over- en te weinig met jongeren. Jongeren zijn heus op de hoogte, maar vinden hun nieuws via andere wegen. Smaken veranderen, net als taal, tradities en gebruiken. Sommige mensen vinden dat eng, ik vind dat leuk. In hun rol als NewsZees gaan deze jongeren voorop en laten zij de gevestigde media zien hoe het óók kan. Met tomeloze energie werken de NewsZees hun eigen ideeën uit in video’s, artikelen en podcasts voor leeftijdsgenoten. Ze spreken de taal van de jongeren niet alleen, ze schrijven die taal. Op deze manier hopen we andere jongeren nog meer op de hoogte te brengen van het laatste nieuws, en gevestigde nieuwsmedia bekend te maken met de belevingswereld van een schijnbaar onbereikbare doelgroep. Als je wil dat jongeren jou volgen, volg dan eerst die jongeren maar eens.”

 

Binnenkort zien jullie de eerste bijdragen van onze NewsZees! Dit zijn de kanalen waar je ze kan vinden: 

 

YouTube

Instagram

TikTok

 

Wil je meer weten over de NewsZees of actief meedoen? Mail naar tom.van.rooijen@usethenews.nl

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven