Eerste blik op ‘Superkrachten voor je Hoofd’ in Madurodam

Op zaterdagmiddag 29 juni vond de kindervoorpremière van de nieuwe bioscoopfilm Superkrachten voor je Hoofd plaats. De film legt kinderen uit hoe zij beter om kunnen gaan met hun emoties en moeilijke gebeurtenissen. De kindervoorpremière  is georganiseerd door Madurodam Kinderfonds en Kinderpostzegels. Een geselecteerd aantal gezinnen werd zo uitgenodigd om op deze middag de film als één van de eersten te komen bekijken. 

 

 

Binnenkomst

 

Voor de entree van Madurodam staan twee meiden de binnenstromende mensen te begeleiden. “Komt u voor de film? Dan moet u hier links en dan wordt u verder geleid”, schiet Laura een gezinnetje, met het boek van de film al in de hand, te hulp. Laura en Sabine zijn lid van het college van Madurodam. Dit college bestaat uit tien middelbare scholieren van tien verschillende scholen uit Den Haag en omgeving. “We helpen vaak bij evenementen van Madurodam en dus nu ook bij deze kindervoorpremière!” 

 

Het lid zijn van dit college duurt één jaar, daarna wordt het stokje doorgegeven aan andere scholieren. “Ik ga het wel echt missen!”, vertelt Laura. “Ja, ik ook!”, valt Sabine haar bij. “Het is gewoon heel bijzonder dat je impact kan maken en echt iets kan doen voor de samenleving. Je leert ook heel veel van het organiseren en het is altijd erg gezellig”, verklaart Laura. “Je leert dit niet echt op school, je ervaart hier hele nieuwe dingen”, voegt Sabine toe. 

 

Welkomstspeech

 

De binnengelaten gasten voegen zich samen in de ontvangstzaal. Elke Botje, manager van Madurodam Kinderfonds en Sofie Vriends, directeur van Kinderpostzegels, houden samen op de grote trap die naar de bioscoopzaal leidt hun welkomstspeech. “Wij zijn medefinancier van deze film en hebben daarom speciaal voor jullie deze première georganiseerd. Wij zijn heel blij dat jullie in groten getale zijn gekomen.”, begint Elke. “Ik ben heel erg trots om hier te staan en jullie te mogen welkom heten. Het was een hele fijne samenwerking met Madurodam Kinderfoonds en de mensen van de film”, gaat Sofie verder, “Superkrachten voor je Hoofd is ook een boek, deze hebben wij toen gegeven aan alle scholen die meededen met het verkopen van de kinderpostzegels.”, legt Sofie de samenwerking uit. 

 

 

Special guests 

Als de kinderen eenmaal de zaal in zijn gegaan en allemaal een plekje hebben gevonden op de banken en zitzakken voor het grote scherm, stapt Elke nog even het podium op. “Ja, we hadden het net over special guests, maar wie verwachten jullie dan?” De kinderen in de zaal barsten uit in een luid geschreeuw. “Dylan! Marit!”, wordt er geroepen. Dylan Haegens en Marit Haegens-Brugman  werkten eerder ook al mee aan het boek Superkrachten voor je Hoofd en hebben deze nu ook, met hun team, verwezenlijkt tot een bioscoopfilm. 

 

 

Nadat de kinderen een tijdje hun namen geroepen hebben komen ze vrolijk zwaaiend het podium opgelopen. “Hey mensen!”, begint Dylan. Nadat de kinderen wat stiller zijn geworden stelt Dylan voor om een aantal vragen te beantwoorden van kinderen in het publiek. “Mag ik met jou op de foto?”, is een van de eerste vragen die wordt gesteld door een jongentje uit het publiek. “We dachten al dat dit gevraagd ging worden dus we gaan straks een superselfie maken met heel het publiek! Zullen we dat op het einde doen?”, antwoord Dylan. Het jongentje knikt enthousiast. 

 

De volgende wordt aangewezen. “Is het moeilijk om een film te maken?”, vraagt een meisje. “Dat is een hele goede vraag, Marit heeft geschreven. Dus Marit, vond je het moeilijk? “Ja, een YouTube filmpje duurt ongeveer 10 minuten en een bioscoopfilm veel langer. Dan ben je met het schrijven ook veel langer bezig. Maar ook omdat er zoveel meer bij komt kijken!” 

 

 

Na nog een aantal vragen beantwoord te hebben verlaten Dylan en Marit het podium weer en kan de film beginnen. 

 

Superkrachten voor je Hoofd

 

Superkrachten voor je Hoofd gaat over Lev (Finn Vogels). Hij is enorm fan van superheld Healix, die superslechterik Snotman (Dylan Haegens) op allerlei spectaculaire manieren verslaat. In Lev’s dromen en als hij gamet kan hij alles, maar in het echte leven is hij onzeker omdat hij door een ongeluk die hij vroeger heeft gehad mank loopt. Zijn ouders zijn heel overbezorgd maar als zijn oma langskomt verandert alles. Samen met zijn oma gaat hij op avontuur om Healix echt te ontmoeten. Lev realiseert in de film dat je niet alleen superkrachten kunt hebben zoals vliegen en mensen magisch helen. Hij leert dat je ook superkrachten in je hoofd kan hebben zoals veerkracht, dit is een superkracht in je hoofd en je hart die je helpt met moeilijke situaties om te gaan.

 

 

Naast Dylan en Finn hebben ook Elise Schaap, Bas Hoeflaak en Jeroen Spitzenberger rollen in de film. 

 

Superkrachten voor je Hoofd wordt 10 juli officieel door Splendid Film uitgebracht in de Nederlandseen Belgischebioscopen. De première vindt zaterdag 6 juli plaats in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De film is geproduceerd door Newbe in samenwerking met Haegens Media en gebaseerd op het boek Superkrachten voor je Hoofd van Wouter de Jong, die ook samen met Marit Haegens-Brugman het script geschreven heeft.

 

Na de film

 

Zodra de film afgelopen is barsten de kinderen uit in een luid applaus. “Wauw! Echt een leuke film!”, klinkt vanuit meerdere kanten. De kinderen lopen de zaal uit en krijgen bij de deur een ballon. Deze mogen zij mee naar huis nemen. Terug in de ontvangstzaal staan de lunchpakketten klaar. Ook liggen er schalen vol met appelflappen die de kinderen graag aannemen. “Ik vind het heel leuk dat Madurodam dit voor onze kinderen regelt! Je ziet op hun gezichten echt hoe enthousiast zij zijn. Zij hebben wel vaker evenementen en ik vind dat echt iets heel moois!” vertelt een moeder die naast haar zoontje staat. Nadat de gezinnen hun lunch ophebben lopen zij door de draaideur naar buiten om in het zonnetje nog een rondje door het park van Madurodam te doen.  

 

Foto’s: Nikki Born 

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven