Kabinet geeft dringend advies: telefoon uit de klas

Beste middelbare scholieren van Nederland,

 

Het is je vast niet ontgaan: Telefoontje mogen niet meer in de klas. Het kabinet heeft besloten dat het gebruik van een mobile telefoon niet meer is toegestaan. Je mag hem alleen gebruiken als hier ook een speciale reden voor is.

 

Ook bij mij op school gelden er regels voor het gebruik van een telefoon. Wij hebben op school dan ook een telefoontas, je weet wel dat gele groene ding met al die vakjes die genummerd zijn. Het is dan ook de bedoeling dat je je telefoon in de tas doet. Alleen niet iedereen doet dit. Zelf zet ik ook niet altijd mijn telefoon in de telefoontas, maar veel docenten hebben dan ook verschillende regels.

 

De ene vindt het prima als hij niet in het zicht is en je hem bijvoorbeeld in je zak hebt en de ander heeft er moeite mee als niet alle telefoons in de tas zitten. Misschien geldt er al een telefoon verbod op jou school en komen dit soort problemen niet meer voor. Vaak moet hij dan in de kluis of het gehele gebruik van mobile telefoons is niet toegestaan.

 

Persoonlijk vindt ik een geheel verbod op school voor telefoons niet nodig. Dat het niet toegestaan is in de klas kan ik begrijpen. Laten we even eerlijk zijn dat ding leidt wel af. De telefoontas werkt daarom ook goed, je doet hem in de tas en aan het einde van de les neem je hem weer mee.

 

Voor mijn school is dit een fijne situatie zo kun je na de les meteen checken op je rooster (magister) naar welk lokaal je moet.

 

Ik ben benieuwd hoe deze nieuwe richtlijnen per 1 januari 2024 eruit zullen zien. Het kan zijn dat er heel veel verandert op jou school of juist helemaal niks.

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven