Skincare en de anti-aging video’s op TikTok

Ik liep laatst door de Douglas, op zoek naar een nieuwe cleanser-schoonmaakmiddel voor je gezicht-, aangezien ik in de winter een droge huid heb, je kent het wel. Toen ik rondliep, werd ik overweldigd door alle verschillende skincareproducten die er zijn. Als persoon die bijna niks van skincare weet, wist ik gewoon niet waar ik moest beginnen met alle soorten producten die er zijn, en liep ik uiteindelijk verloren rond met een simpele cleanser die me werd aangeraden.

 

Terwijl ik rondliep en zoveel verschillende soorten producten zag, vond ik het nogal deprimerend om te zien. Bijna een hele vloer met skincare, puur om er niet oud uit te zijn, een egale huid te hebben zonder acne, tegen pigmentvlekken, etc.

 

Daardoor begon ik na te denken: waarom zijn er zoveel producten? Zijn die allemaal echt nodig? Helpt heb überhaupt tegen pigmentvlekken of oudheid? Of wordt het gewoon verkocht puur om in te spelen op het schoonheidsideaal en onzekerheden
van mensen? (Ik denk dat je het antwoord wel al weet).

 

Naast alle influencers die op TikTok de skincare aanprijzen om je alles te laten kopen, heb je ook veel dermatologen en plastisch chirguren. Sommigen van hen hebben goede intenties, die willen mensen echt helpen die bijvoorbeeld een droge huid hebben of last hebben van eczeem, door zonnebrand aan te raden, of cleansers die (werkelijk) werken die niet te duur zijn zodat iedereen ze eigenlijk kan gebruiken.

 

Maar velen van hen laten zien hoe je vooral geen rimpels krijgt door bijna niet meer te lachen, want dan krijg je rimpels! Of ze laten speciale rietjes zien, want van gewone rietjes krijg je rimpels! Ook kan je (hele dure) LED-maskers gebruiken, want dan krijg je geen rimpels en acne meer, probleem opgelost! Ook zijn de meeste influencers hierin nog heel jong, de meeste zijn vaak tussen de 20-30, dus logisch dat je nog geen rimpels hebt, of dat je ze misschien begint te krijgen, het hoort bij de leeftijd.

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven