The dark side of kids tv: nieuwe documentaire ‘Quiet on Set’

De nieuwe Amerikaanse documentaireserie ‘Quiet On Set’ schetst een schokkend beeld van populaire kinderprogramma’s op Nickelodeon. In deze documentaire leren we hoe er voor de meeste kinderacteurs een onveilige werksfeer heerste. Waarbij verhalen over kindermisbruik centraal staan.

 

Sam and Cat, iCarly, Victorious, stuk voor stuk populaire televisieseries die jij als kind misschien hebt gekeken. Al deze series hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal geproduceerd door Dan Schneider. In de documentaire worden er veel verschillende beschuldigingen gedaan tegen Dan Schneider en andere producers. Deze beschuldigingen komen van oud kindsterren en collega’s. Onder de aanklachten vallen onder andere kindermisbruik en onverantwoordelijke seksuele grappen in verschillende kinderseries.

 

Op het internet zijn er enorm veel snippets te vinden waarin Dan Schneider zich ongepast opstelt tegen verschillende kinderacteurs. Een voorbeeld hiervan is een video waarin Schneider in een jacuzzi zit, met Amanda Bynes (bekend van de The Amanda Show ). In deze video is hij volledig aangekleed en naast hem zit de jonge Amanda die alleen een badpak draagt.

 

Dan Schneider wordt ook beschuldigd in de documentaire van het in dienst nemen van verschillende personen die verdacht worden van kindermisbruik. Een van zijn productieassistenten, Jason Handy, werd in 2003 gearresteerd voor het zoenen en aanraken van een negenjarig meisje. Een accentcoach, Brian Peck, die werkzaam was op verschillende sets van populaire shows werd gearresteerd voor seksueel misbruik. In de documentaire vertelt Drake Bell (onder andere bekend van Drake and Josh ) hoe hij is misbruikt door deze Brian Peck.

 

Dan Schneider heeft al een reactie gegeven op de verschillende beschuldigingen. In een statement ontkent Schneider alle aanklachten die gedaan zijn tegen hem. Volgens Schneider waren er altijd volwassenen op de set aanwezig die inspraak hadden in de situaties, bijvoorbeeld tijdens het schieten van scenes.

 

Op het internet reageren veel mensen negatief op het statement dat Schneider heeft uitgebracht. Met name zijn er veel mensen die vinden dat Schneider een toneelstukje opzet en dat zijn statement alleen maar meer bevestigt wat er allemaal is misgegaan achter de schermen.

 

Foto: ANP

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessant? Wil je meer weten of met #UseTheNews in contact komen? Of partner worden? Stuur een mailtje naar team@usethenews.nl.

Scroll naar boven