Danique Hoekstra

“Het nieuws dat we jongeren voorschotelen is vaak gratis en specifiek op hen gericht. Zo willen we een band opbouwen met de volger, die ons op den duur hopelijk niet meer kan missen.”

 

Het jongerenplatform LCNow is begonnen vanuit de behoefte om een jonger publiek naar de Leeuwarder Courant te trekken. Vanuit alle hoeken hoor je dat jongeren het nieuws niet meekrijgen en niet belangrijk vinden. Omdat we er voor iedereen in de regio willen zijn, besloten we zelf een platform voor jongeren te beginnen. 

 

Dat begon met een idee vanuit NDC Mediagroep en werd uitgewerkt door studenten in Leeuwarden. Inmiddels zijn we flink gegroeid en wordt LCNow steeds eigenzinniger. We maken explainers, zetten in op video’s en spreken een jonge doelgroep aan in Friesland.

 

 

In de toekomst willen we meer volgers genereren en uitbreiden. De content die we maken willen we natuurlijk bij zoveel mogelijk jongeren in Friesland krijgen. Die content moet wel aansluiten op wat zij willen lezen, zien en horen. Daarom blijven we onderzoeken en innoveren. Voornamelijk door de doelgroep zelf te vragen wat zij willen.

 

Dat doen we door samen te werken met studenten van lokale scholen, zoals NHL Stenden, Friese Poort en ROC Friesland. De Media Innovation Campus (MICA) faciliteert ons daarbij, zodat we een groot netwerk op kunnen bouwen tussen mediaprofessionals, studenten en de doelgroep.

 

Toekomstbestendig

 

Hoe kunnen we een duurzame relatie aangaan met jongeren in Friesland? We geloven dat we met LCNow al een stap in de goede richting doen. Het nieuws dat we jongeren voorschotelen is vaak gratis en specifiek op hen gericht. Zo willen we een band opbouwen met de volger, die ons op den duur hopelijk niet meer kan missen.

 

LCNow

Over de auteur

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Disclaimer: #UseTheNews behoudt zich het recht voor om aangeleverde teksten in te korten of indien nodig niet op te nemen. We houden discussies ook graag respectvol. Redactie #UseTheNews TalkZ: team@usethenews.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven