TalkZ

Hi, let's talk!

Welkom bij TalkZ, de plek op onze website waar jullie persoonlijke meningen, ideeën en gedachten kunnen delen over ons centrale thema: nieuws en jongeren. We geven hier graag ook een extra gezicht en stem aan jongeren. Alle bezoekers van deze site zijn welkom om mee te doen. Op elkaar reageren is fijn, zolang het respectvol en inhoudelijk is.

Hoewel er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar nieuwsmijding, de oorzaken, uitingen en de gevolgen, is er nog weinig duidelijk over nieuwsmijding onder Nederlandse jongeren tot achttien jaar.

Lees meer →

Het nieuws dat we jongeren voorschotelen is vaak gratis en specifiek op hen gericht. Zo willen we een band opbouwen met de volger, die ons op den duur hopelijk niet meer kan missen.

Lees meer →

Ik volg het nieuws meestal niet omdat ik er gewoon extreem verdrietig van word, waardoor het mijn hele dag opneemt.
Meisje (19), vwo

Lees meer →

Nieuwswijzer worden kost tijd en moeite, maar is zeker de moeite waard!

Lees meer →

Wie denkt als een journalist, houdt nepnieuws buiten de deur.

Lees meer →

Studenten en mediaprofessionals kunnen van elkaar leren en samen tot mooie oplossingen komen.

Lees meer →

Het is minder vanzelfsprekend dan ooit dat jonge mensen later betalende klanten worden van huidige nieuwsuitgevers.

Lees meer →

Projects like #UseTheNews can only work with the participation of young people.

Lees meer →

Scholieren zijn in de meeste gevallen nog niet cynisch, lekker direct, hebben er geen moeite mee om hun mening nog aan te passen of aan te scherpen en denken idealistisch.

Lees meer →

Meer inzicht in de nieuwsconsumptie van jongeren kan alleen als er meer onderzoek wordt gedaan naar de belevingswereld van jongeren, waarin jongeren zelf bepalen wat ze onder nieuws verstaan, en wat ze relevant en betrouwbaar vinden en hoe dat past in hun dagelijks leven.

Lees meer →

Disclaimer: #UseTheNews behoudt zich het recht voor om aangeleverde teksten in te korten of indien nodig niet op te nemen. We houden discussies ook graag respectvol. Wil je ook iets zeggen? Dat kan hier of mail ons op team@usethenews.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Scroll naar boven